El Bohemian FC, l’equip del popular barri de Phibsboro fundat el 1890, és més que un club i és que té un vessant social que abraça les causes dels més desafavorits. També sempre té un record per als qui van passar pel seu estadi, el Dalymount Park, fos jugant a futbol o cantant en un concert. TEXT.

Al barri georgià del nord de Dublin destaca un carrer, North Great George’s Street, construït a partir del 1766 i amb edificis que fa mig segle queien a trossos, però que van ser restaurats retornant-los l’esplendor d’antany, fins al punt de convertir-se en un dels carrers més elegants de la ciutat. TEXT.

Quan hom pensa en una església situada a Dublin, el primer que li ve al cap és un edifici antic de pedra grisa a l’estil de la catedral de Sant Patrici o a la de Christchurch, però a la cantonada entre Botanic Avenue i Glasnevin Hill, l’estereotip es trenca en mil bocins amb Our Lady of Dolours. TEXT.

Una de les millors adreces a la banda nord de la ciutat de Dublin és, sens dubte, Griffith Avenue, una elegant avinguda de 2,8 quilòmetres de longitud amb la particularitat de no tenir res que no sigui una casa. De fet, diuen que és la via urbana residencial amb arbres a banda i banda més llarga d’Europa. TEXT.

El Tolka Park de Drumcondra és un estadi icònic en la història del futbol irlandès, atès que ha estat pioner en coses com l’enllumenat, l’emissió d’un partit de la lliga irlandesa per televisió o que tots els espectadors fossin asseguts; tanmateix, la manca de manteniment fa que ara caigui a trossos. TEXT.

A Dublin hi ha tres universitats, però la més prestigiosa és, sens dubte, el Trinity College, que ocupa el centre de la ciutat d’ençà de la seva fundació l’any 1592. Òbviament, en 432 anys d’història, la universitat ha evolucionat, sobretot arquitectònicament, com hom pot veure clarament al campus. TEXT.

Metrolink, la línia de metro que uniria el centre de Dublin amb Swords passant per l’aeroport, suposaria una millora notable per al transport públic de la ciutat, però els treballs de construcció generarien molta disrupció, fet pel qual, durant aquests dies, els afectats han pogut dir la seva al Gresham Hotel. TEXT.

A tocar d’O’Connell Street hi ha Harbour Court, un carreró de mala mort que atrau el pitjor de cada casa, fins al punt que el ple municipal va decidir de tancar-lo en el que podria ser l'inici d'un efecte dominó, com ja s'ha vist a Parnell Place, un altre carreró on un pub ha instal·lat una tanca ferrada. TEXT.