La celebració de Sant Patrici ha aplegat centenars de milers de persones al centre de Dublin, primer per a la tradicional desfilada, on han destacat, com sempre, les bandes de música de les universitats nord-americanes, i després als pubs, on molts han sadollat la seva set amb pintes i més pintes. TEXT.

A Dublin domina l'estil georgià amb el seu maó vermell, però el color de la façana varia per diversos motius i a vegades hom pot trobar alguns díscols amb ganes de cridar l'atenció. És el cas dels números 10 i 14 d'Arran Quay, que trenquen clarament el continu georgià d'aquest moll del Liffey. TEXT.

El pont Tom Clarke -l'antic Eastlink Bridge-, el darrer a travessar el Liffey abans que el riu desemboqui a la badia de Dublin, és l'únic de peatge de la ciutat, tot i que antigament, fins al 1919, també ho havia el Ha'penny Bridge, que deu el seu popular nom a l'import que s'havia de pagar: mig penic. TEXT.

Talbot Street s'ha guanyat una mala reputació durant els darrers anys arran de diversos incidents que han estat viralitzats per la premsa i les xarxes socials, però el Comú de Dublin vol revertir aquesta tendència i ha endegat un pla de rejoveniment que, fins i tot quan es fa fosc, li ha donat un toc molt cool. TEXT.

El març del 2024, l'antic Clerys va tornar a veure la llum amb l'obertura de la botiga d'H&M, seguida per la de material esportiu Decathlon al juliol. Ara, l'edifici torna a ser un pol d'activitat comercial i hom espera que també sigui un revulsiu per al carrer O'Connell, que ja fa anys que passa una mala època. TEXT.

Els murs dels molls del Liffey pateixen l'alt volum de trànsit diari que circula per allà així com els embats del clima irlandès i tot i que el granit de Leinster amb el qual estan fets és força resistent, de tant en tant cal fer-los una neteja a fons a fi de retirar tota la brutícia que s'hi ha acumulat. TEXT.

La zona de les Docklands hi ha hagut molts edificis que han anat sucumbint als embats dels promotors immobiliaris, que n'han canviat radicalment la fesomia durant els darrers vint-i-cinc anys. Amb tot, hi ha qui resisteix, com la Docker's Church que, a més, cobra l'ombra a preu d'or. TEXT.

La farinera Bolands, a Grand Canal Dock, va cessar l'activitat el 2001 i va començar un període de silenci i deteriorament que fou aturat per Google el 2018, quan va començar a retornar-li la vida amb el Bolands Quay, un projecte mixt d'oficines i habitatges que l'ha fet renéixer de les seves cendres. TEXT.