La reobertura del Clerys, una qüestió molt incerta

La data de reobertura dels grans magatzems Clerys, tota una icona del comerç dublinès, és actualment una de les coses més incertes, però alhora esperades, que hi ha a Irlanda i és que la inauguració ha anat retardant-se de manera reiterada, amb l'agreujant que, encara avui, no se sap quan aixecaran la persiana d’aquest establiment situat al cèntric carrer O’Connell.

A principi d’any, els representants dels propietaris van informar que obririen al cap d’unes setmanes, sense concretar cap data, només que seria durant el segon trimestre, abans de l’estiu, però l’adhesiu que cobreix els vidres de les vitrines de la planta baixa ha romàs a lloc, impedint de veure'n l'interior. Després van dir a l’octubre o al novembre, just a l’inici de la campanya de Nadal, amb les seves sessions de shopping desenfrenat, però pel es veu a l’exterior, no sembla que hagi d’obrir aviat.

De fet, l’única cosa amb certa pompa que ha passat al Clerys durant els darrers mesos ha estat quan, el passat mes de gener, van retirar la lona que cobria l’icònic rellotge de l'edifici, que semblava com un preludi de la reobertura, però que, per ara, només ha estat un miratge.

D’altra banda, els propietaris i la marca de roba de luxe Flannels, que hauria d’ocupar la meitat de l’espai destinat a comerços, han entrat en litigi per desavinences amb relació als treballs que s’han fet al local, amb Flannels rescindint unilateralment el contracte, que era superior al milió d’euros anuals. Amb tot, sembla que les parts han decidit de mirar de trobar una solució en lloc de continuar batallant als jutjats.

Per la seva banda, la casa sueca H&M, que ocuparà la resta de l'espai destinat a comerç, també ha tingut els seus maldecaps, tot i que per altres qüestions, com estampar les seves sigles a la façana i és que essent un edifici amb tanta història, An Bord Pleanála, el regulador urbanístic, és molt primmirat i no permet res que cridi l’atenció i trenqui la fesomia del conjunt arquitectònic.

Qui sembla que fins ara no ha tingut problemes rellevants, si més no de manera pública, ha estat el Press Up Entertaiment Group, de Paddy McKillen jnr i Matt Ryan, que gestionarà el restaurant amb sostre de vidre i vistes panoràmiques que hi haurà al terrat.